Curtea de afară. Vezi comentariul la cap. 40,17. Versetele 1-14 descriu odăile pentru preoţi
(p. 716, T, T) la partea de miazănoapte şi de miazăzi a templului. Ebraica acestei părţi este foarte obscură aşa că e dificil de a obţine un tablou clar al detaliilor. Pentru motivul acesta nu s-a făcut nici
o încercare de a arăta forma exactă a clădirii, în diagramă (vezi p. 716, nota explicativă).
O sută de coţi. Cam 51,8 m. Potrivit cu LXX aceasta este dimensiunea lungimii clădirii. Lungimea este aceeaşi ca a clădirii templului (cap. 41,13). Odăile acestea erau direct la miazănoaptea şi miazăziua clădirii şi despărţite de el printr-un loc separat (p. 716, S).
Douăzeci de coţi. Cam 40 de picioare. Aceasta este lărgimea locului separat (p. 716, S) care înconjura templul la miazănoapte, la apus şi la miazăzi (vezi comentariul la cap. 41,12). Caldarâmul. În faţa caldarâmului (p. 716, D) de care se spune că aparţine la curtea din afară, de-a lungul interiorului zidului dinăuntru (cap. 40,17). Pridvoare. Sensul cuvântului ebraic tradus astfel este incert. În catul al treilea. Ebr., bashshelishim. Nu este clar dacă aici se vorbeşte de toate cele trei caturi sau numai de cel de sus.
Loc de trecere de zece coţi. LXX zice: Şi în faţa odăilor era un coridor de zece coţi [cam 5,2 m.] în lăţime; lungimea ajungând la o sută de coţi [cam 61,5 m.]. Exprimarea aceasta este suportată de către versiunea siriacă.
Mai strâmte. Motivul este că galeriile ocupau o anumită parte din spaţiu.
Stâlpii curţilor. Nu e clar la care stâlpi se face referire. LXX nu are aici nici un cuvânt pentru curţi. Unii cred că stâlpii se aplică la cele 30 odăi (cap. 40,17).
Zidul. Poziţia exactă a acestui zid nu e clară. Unii gândesc că aici se face referire la zidul de afară al unui bloc mai scurt de odăi (v.8).
Lungimea odăilor. Unii iau aceasta ca fiind măsura unui bloc mai scurt de odăi (cam 25,9 m.) paralel cu blocul mai lung şi despărţit de blocul mai lung prin coridorul amintit la v. 4. Acesta nu a fost indicat pe diagramă (p. 716) deoarece descrierea nu e îndestulătoare pentru a clarifica detaliile planului.
Dinspre răsărit. LXX zice către miazăzi (comp. v. 12,13). Versetele 10-12 par să descrie o altă clădire cu odăi la miazăzi de templu identică cu aceea de la miazănoapte.
Vor mânca. Versetele 13, 14 descriu funcţiunile acestor odăi. Prin lege, preoţilor li se cerea să mănânce anumite părţi ale sacrificiilor, într-un loc sfânt [în locul sfânt KJV] (Levitic 10,12.13; Numeri 18,9,10).
Va lăsa acolo hainele. Aceste odăi sfinte serveau ca odăi de îmbrăcaţi pentru preoţi.
Casa dinlăuntru. Termenul de aici se referă la aria templului, probabil tot ce s-a măsurat până aici. Ezechiel acum se reîntoarce la poarta de afară dinspre răsărit, de unde începuse cercetarea ariei templului (cap. 40,6).
Cinci sute de prăjini. LXX nu are aici nici un cuvânt pentru prăjini. Probabil că este vorba de coţi. Observaţi că cuvântul este adăugat în v. 20 şi că nu apare în cap. 45,2. În plus suma dimensiunilor porţilor, curţilor, etc., este 500 de coţi în orice parte.
Zidul. Vezi comentariul la cap. 40,5