Beniamin. Raportul se reîntoarce acum la genealogia lui Beniamin, lista prezentă deosebinduse de cea dată în cap. 7,6-12. Compară cu Genesa 46,21.22 ; Numeri 26,38-41. Probabil că "fiu" este folosit aici în sensul general de "descendent" (vezi la 1 Cronici 2,7).
Ehud. Ehud s-ar putea să fi fost judecătorul cu numele acesta, deoarece este numit fiul lui Ghera, iar Ehud de aici avea şi el un Ghera în genealogia lui (Judecători 3,15; cf. 1 Cronici 8,5). I-au strămutat. Literal, "i-au dus în exil". Detaliile incidentului nu sunt clare.
I-a strămutat. Literal, "i-a dus în exil". Ca şi în v. 6, detaliile nu sunt clare.
A îndepărtat. Înţelesul probabil este că Şaharaim le-a alungat pe soţiile sale Huşim şi Baara.
Ono, Lod. Numele acestea apar din nou alăturate în Ezra 2,33 şi Neemia 7,37. Lod este Lida din Fapte 9,32.
Capi de familie. [Capi ai taţilor, KJV]. Adică căpeteniile principalelor grupuri de familii sau neamuri.
Locuiau la Ierusalim. Ierusalimul a fost locuit de descendenţi ai lui Beniamin şi de descendenţi ai lui Iuda (vezi 1 Cronici 9,3; Neemia 11,4). Cele cinci grupuri de beniamiţi menţionate în 1 Cronici 8,14-28 locuiau în Ierusalim, spre deosebire de grupurile anterioare, care locuiau împrăştiate în jurul Ierusalimului, până în Lida, la 38 km nord de Ierusalim, şi în Moab (8,12.8).
Tatăl lui Gabaon. Identificat ca Ieiel (cap. 9,35). Capitolul 8,29-40 prezintă lista familiilor lui Gabaon şi casa regală a lui Saul.
Chis. Numele lui Ner nu apare aici (vezi cap. 9,36). Acest Chis nu este tatăl lui Saul, ci se presupune că este un unchi mai îndepărtat de-al lui (vezi v. 33; cap. 9,36.39; vezi la 1 Samuel 14,50).
Zecher. [Zacher, KJV]. Sau Zaharia (cap. 9,37). Zecher vine din ebr. zakar, care înseamnă "a-şi aminti". Zecher [Zacher, KJV] înseamnă "amintire" sau "memorial", în timp ce forma "Zaharia" poate să însemne fie "Domnul Şi-a adus aminte", fie "Domnul Îşi va aduce aminte".
Cu fraţii lor. Adică împreună cu celelalte familii beniamite care se aşezaseră la Ierusalim (v. 14-28). Iniţial, atribuit seminţiei lui Beniamin, Ierusalimul a fost mai târziu cuprins în teritoriul atribuit seminţiei lui Iuda.
Chis. Astfel Chis, fiul lui Ner, era probabil un strănepot al lui Ieiel (cap 9,35.36.39 ) sau Abiel (1 Samuel 14,51). Chis este numit fiul lui Abiel (1 Samuel 9,1) în sensul mai larg al cuvântului (vezi la 1 Cronici 2,7).
Saul. Saul locuia la Ghibea şi nu la Gabaon (1 Samuel 10,26; 11,4; 15,34; 2 Samuel 21,6).
Eşbaal. Folosirea numelui "Baal" în Eşbaal şi în Merib-Baal, fiul lui Ionatan (v. 34), nu arată neapărat că Saul era devotat cultului lui Baal. Evrei. ba'al înseamnă doar "stăpân", "soţ", "domn". Totuşi, după ce cuvântul acesta a ajuns să fie definitiv legat de zeul Baal, el nu mai apare ca fiind folosit de evrei, care erau credincioşi lui Iehova în numirea copiilor lor. Schimbarea din Eşbaal (literal, "om al lui Baal") în Işboşet (literal, "om al ocării") şi probabil din Merib-Baal (1 Cronici 9,40 ) în Mefiboşet (vezi la 2 Samuel 2,8 ; vezi de asemenea 2 Samuel 4,4; 9,6) a fost probabil o înlocuire deliberată pentru a elimina implicaţia idolatriei. Poporul evreu era înclinat spre astfel de adaptări de nume ca mijloc de exprimare a sentimentelor lor.
Fiii lui Ulam. Judecând după numărul de generaţii de la Ionatan, este posibil ca cei 150 de fii şi nepoţi ai lui Ulam să fi trăit în perioada întoarcerii din exil.