Plecarea din Grădina Edenului

Text de memorat

„Să lepede răul şi să aleagă binele.” Isaia 7:16

Materiale didactice vizuale - Biblia; flori ofilite; frunze moarte

Când Isus a făcut lumea noastră, totul era foarte frumos. Adam și Eva erau fericiți. Se iubeau unul pe altul și Îl iubeau pe Isus. Nimic nu-i rănea și nu se îmbolnăveau niciodată. Nici nu murea nimeni. Isus îi iubea pe Adam și pe Eva. El voia ca ei să fie fericiți. Dar Satana voia să le facă rău. Voia ca Adam și Eva să asculte de el, nu de Isus, așa că le-a spus că aveau să fie mai fericiți dacă nu mai ascultau de Isus. Aceasta a fost o mare minciună. Adam și Eva au făcut o mare greșeală. Ei nu au mai ascultat de Isus, dar lucrul acesta nu i-a făcut fericiți. Apoi, ei au trebuit să părăsească grădina minunată.

Multe au avut de suferit pentru că Adam și Eva au ascultat de Satana. Frunzele au început să moară și să cadă din copaci. Aerul a devenit răcoros. Plantele, animalele și oamenii aveau să moară din cauza păcatului.  Isus îi iubea pe Adam și pe Eva. El le-a spus despre un plan minunat. Acesta avea să-i salveze de la a muri pentru totdeauna. Planul lui Isus însemna ca, într-o zi, să moară El Însuși. Apoi, avea să învie. Isus a promis să-i ajute pe Adam și pe Eva să învețe să asculte de El. Într-o zi, cei doi urmau să poată trăi din nou împreună cu Isus! Isus a vrut ca Adam și Eva să nu uite cât de mult rău face păcatul. De fiecare dată când un mieluț murea, ei își aduceau aminte că Isus avea să moară în locul lor.  Isus te iubește și pe tine foarte mult. El te va ajuta să asculți de El. Atunci vei fi fericit(ă) și Isus va fi fericit și El.

Când Isus a făcut lumea noastră, totul era foarte frumos. Iarba era de un verde minunat. Cerul era de un albastru senin. Animalele erau blânde şi jucăuşe, iar soarele încălzea totul pe pământ. Adam şi Eva erau fericiţi. Se iubeau unul pe altul. Îl iubeau pe Isus. Nu aveau nicio neplăcere în Grădina Eden. Nimic nu-i rănea. Nu se îmbolnăveau. Nu mureau. Isus îi iubea pe Adam şi pe Eva. El voia ca ei să fie pentru totdeauna fericiţi. Dar Satana nu-i iubea pe Adam şi pe Eva. El voia să le facă rău. Voia să-i determine să asculte de el, nu de Isus. Adam şi Eva au făcut o mare greşeală. Ştii ce greşeală? (Pauză) Nu au mai ascultat de Isus. Satana le-a spus că aveau să fie fericiţi dacă nu mai ascultau de Isus. A fost adevărat acest lucru? Nu. Satana le-a spus o minciună. Când au ajuns să fie neascultători, au ales, de fapt, să păcătuiască. Şi păcatul ne face rău întotdeauna.

După ce au păcătuit, s-au întâmplat lucruri foarte triste. Cei doi au trebuit să părăsească grădina minunată care le era cămin. Adam şi Eva nu mai erau fericiţi. Şi Isus era trist. Multe au avut de suferit din cauza neascultării lui Adam şi a Evei. De-acum, leii, tigri şi urşii nu aveau să mai trăiască pentru totdeauna. Nici florile şi copacii. Plantele, animalele şi oamenii aveau să moară din cauza păcatului. Frunzele au început să cadă din copaci. Aerul a devenit răcoros. Florile s-au veştejit şi au murit. (Arată-le flori ofilite şi frunze moarte.)

Dar oare Isus încă îi iubea pe Adam şi pe Eva? O, da. El ştia că le părea rău că nu Îl ascultaseră. Ştia că acum Satana era fericit că Adam şi Eva aleseseră să nu asculte de Isus. Satana dorea ca ei să moară şi să nu mai trăiască niciodată. Dar Isus a făcut un plan ca să îi ajute pe Adam şi pe Eva. El voia să-i salveze de Satana. Voia ca, într-o zi, să-i aducă înapoi în grădină. Isus avea să părăsească locul Său din cer, căminul Său ceresc, şi să vină în lumea noastră ca bebeluş. El avea să crească exact aşa cum creşteţi voi. Dar Isus nu avea să asculte niciodată de Satana. El avea să moară în locul lui Adam şi al Evei şi în locul oricui altcuiva. (Citeşte Ioan 3:16.)

Dar asta nu este totul. Isus avea să învie. Apoi, avea să Se întoarcă în cer şi să pregătească acolo locuinţe frumoase pentru toţi cei care vor alege să Îl lase să-i ajute să asculte de El. Isus îi iubea foarte mult pe Adam şi pe Eva. El trebuia să le arate cât de îngrozitor este păcatul. El voia să le descopere minunatul Său plan de a-i salva de Satana. De aceea, le-a spus să ia un mieluţ şi să-l omoare.  Asemenea lui Isus, mieluţul nu făcuse nimic rău. Exact ca Isus, mieluţul trebuia să moară. Lucrul acesta i-a întristat foarte mult pe Adam şi pe Eva. Când mieluşelul a murit, ei au plâns. Au început să înţeleagă cât de mult Îl răniseră pe Isus.

Isus te iubeşte şi pe tine foarte mult. El vrea să Îl iubeşti şi tu şi să asculţi de El. Atunci, vei fi fericit(ă) şi Isus va fi fericit şi El. Vei alege să-L iubeşti pe Isus? Vei alege să asculţi de El? (Pauză) Dacă Îl rogi pe Isus, El te va ajuta să asculţi.

Este privilegiul părinţilor să-şi crească copiii într-o atmosferă divină. Imediat ce micuţii sunt în stare să înţeleagă, părinţii trebuie să le spună istoria lui Isus şi să le dea să bea din adevărul preţios despre Pruncul din Betleem. Imprimaţi în mintea copiilor sentimente de evlavie simplă, adaptate vârstei şi capacităţilor lor. Aduceţi-i pe copii în rugăciune la Isus, pentru că El a făcut posibil ca ei să înveţe religia imediat ce învaţă să formeze cuvinte şi să vorbească. – The Signs of the Times, 14 mai 1894

Frunzele pomului slujesc la vindecarea neamurilor.” – Apocalipsa 22:2
Ai văzut vreodată frunze căzând din pomi? Poate chiar ai sărit pe o grămadă de frunze uscate. Multe frunze sunt foarte frumoase când cad. Dar, căzând, ele mor.

Când o frunză este în pom, de obicei este verde. Ea prepară hrana pentru pom. Ea primeşte sevă de la pom. Este vie. Toamna, când aerul se răcoreşte şi zilele sunt tot mai scurte, frunzele încep să moară.

Apoi, pentru că mor, cad din pom şi plutesc spre pământ. Când sunt cu totul moarte, devin maronii. În Grădina Edenului, frunzele nu mureau niciodată. Păcatul a făcut rău lumii noastre şi frunzelor. Adam şi Eva au păcătuit când au ascultat de Satana. De atunci, toate în natură au început să moară.

Adam şi Eva au plâns când a căzut prima frunză. Până atunci, ei nu mai văzuseră nimic murind. Au fost foarte, foarte trişti. Noi putem învăţa foarte multe din cartea naturii. Frunzele roşii, galbene, purpurii şi portocalii sunt bileţele de dragoste de la Isus. Ele sunt darul Său pentru noi. Chiar în această lume tristă, Isus ne dă multe lucruri frumoase. Păcatul este urât şi trist, dar Isus încă ne iubeşte. Frunzele frumoase sunt doar un mod prin care El ne spune că ne iubeşte.